Бисер Михайлов: Обстановката в Гърмен постепенно се успокоява

10766
Бисер Михайлов: Обстановката в Гърмен постепенно се успокоява
Снимка: БГНЕС

Видеонаблюдението ще бъде изградено в общината от страна на общинската администрация в лицето на кмета. Целта е предпазване и на едната, и на другата група от провокации и предотвратяване от евентуално изостряне на напрежението. Това коментира за Агенция „Фокус” областният управител на Благоевград Бисер Михайлов след срещата с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Според него обстановката в Гърмен постепенно се успокоява, а институциите и държавата си вършат работата. „Стъпка по стъпка това, което беше като искането на протестиращите и излъчените от тях представители, се изпълняват”, коментира Михайлов.
Областният управител не коментира случаят в село Марчево, където седем деца от ромски произход откраднаха храна и 3 лева от църквата на Черешова задушница. Областният управител бе категоричен, че това е компетенциите на полицията.

Нови бланки за жалби и видеонаблюдение за Гърмен след посещението на Бъчварова

Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района, каза визепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчв...

Междувременно излезе информация, че 43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отец Георги, свещеник в църквата „Свети Георги Победоносец” от село Марчево, съобщи кметският наместник на гърменското село Марчево Борис Кунчев.

„Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев. Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалият Иван е добро и не са пострадали сериозно. „Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо”, допълни кметския наместник.

От ОДМВР-Благоевград информираха, че седем деца от ромски произход са откраднали храна и 3 лева от църквата в Марчево,  като уточниха, че върху свещеника не е извършвано насилие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com