Бутнати са 8 незаконни постройки в Гърмен, остават още 102

3331
Бутнати са 8 незаконни постройки в Гърмен, остават още 102
Снимка: БГНЕС

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще изпълни всички влезли в сила заповеди за премахване на незаконните строежи в с. Гърмен при стриктно спазване на човешки права и принципа за съразмерност.

До момента вече са премахнати 8 незаконни строежа в с. Гърмен, а 14 ще бъдат изпратени на кмета за действия по премахване. Предстои отстраняване на още 102 постройки, пише "24 часа".

Никой от ромите в Гърмен не иска да се махне от готвените за събаряне къщи

Няма живеещ в квартал "Кремиковци" в Гърмен, който да е поискал да бъде настанен временно в жилище от Общината. Няма и жител, който да ...

За два строежа е възложено принудително премахване в периода от 13.07.2015 г. до 24.07.2015 г. Действията на ДНСК са обжалвани и са потвърдени от съда като законосъобразни.

Въпреки това, след представена информация от дирекция „Социално подпомагане“ и от Агенция за закрила на детето, че постройките се обитават от семейства с деца с увреждания, както и че семействата категорично отказват да бъдат настанявани в социални жилища, и след получено уведомление от Министерство на правосъдието, че може да бъде наложена привременна мярка спрямо българската страна, ако не се предостави спешно информация за гаранции спрямо уязвимите лица, срокът за премахване е удължен до края на септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com