Цветанов даде надежди на Банско за втори лифт

26528
Цветанов даде надежди на Банско за втори лифт

Зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов бе на визита в курорта Банско и даде надежда на банскалии, че скоро ще имат втори лифт към Пирин планина. Той проведе работна среща с кмета на общината Георги Икономов, с кметския екип и с общински съветници.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ увери градоначалника и останалите в подкрепата на правителството за бързото изграждане на втора кабинкова линия в ски зона „Банско".

Правителството отмени решение на Орешарски за промяна на концесията в Банско

С решение на днешното си редовно заседание Министерският съвет (МС) отмени решение, взето от кабинета на Пламен Орешарски, свързано с ...

Наскоро бе взето решение от Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета „Орешарски" за разширение на площта на зоната, без ясно изразени факти и обстоятелства, предаде Стандарт нюз.

Дискутира се и успешното завършване на течащия в момента мащабен проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в курортния град. В момента строително-ремонтните дейности са замразени поради активния туристически сезон в града, но ще бъдат подновени през пролетта. Бяха обсъдени приоритетните инфраструктурни проекти на правителството, сред които изграждането на автомагистрала "Струма". До август месец се предвижда да бъде завършен Лот 2 в участъка от Дупница до Благоевград. Лот 3, който включва построяването на най-дългия шосеен тунел в Европа в района на Кресненското дефиле, е част от стратегическите обекти в потвърдената вече пред Европейската комисия програма, която ще се изпълнява през следващия програмен период.

Цветанов и Икономов бяха сред зрителите на балетния спектакъл „Кармен денс", който се игра в Банско. Постановката e авторски спектакъл на едно от най-големите имена на съвременния руски и световен балет Сергей Бобров. В курорта от 4 до 10 януари се провежда Първи балетен фестивал „Банско 2015", събитието е под патронажа на градоначалника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград