Каролев се съгласи със "Зелените", че няма нужда от нови ски писти на Банско

40985
Каролев се съгласи със "Зелените", че няма нужда от нови ски писти на Банско

Фондът за развитие, направен от швейцарското правителство, действително има проект „Прозрачни планини”. Дотам стига истината в думите на Филип Цанов, заяви Андрей Ковачев от „Зелените”.

По тази инициатива се занимаваме с опазване на горите, с националните паркове, с управлението на пашата. Да, във всички инициативи е  Всеки гражданин може да се включи в инициативата, в интернет има платформа и всеки може да коментира и отговори тема. А колкото до твърдението на г-н Цанов от „Природа за хората и регионите”, че ще крадем бизнеса със ски на Швейцария – оставям на всеки зрител да си го коментира сам, каза Ковачев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Без заседание на правителството днес*

Днешното редовно заседание на Министерския съвет няма да бъде проведено. Официалната причина - гласуването в Народното събрание на прог...

В района на ски зоната в Банско има най-малко сеч, защото там има охрана, категоричен е Владимир Каролев, съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. Според него точно ски зоната пречи на незаконната сеч. Той е твърдо на мнението, че сегашният лифт на Банско не може да поеме туристическия поток. Би могло да се направи разширение на съществуващия лифт, но по всички показатели ски зоната не е презастроена, за разлика от града Банско, който не ми харесва, подчерта Каролев.

Тук се намеси Ковачев, който разказа как при разширяването на ски пистата „Томба” концесионерът е направил пистата 100 метра широка, вместо 30 метра. Тогава щяха да ни бият „тези мутри”, но ни спасиха едни германски туристи, каза природозащитникът.

По отношение на втория лифт Ковачев попита – каква е целта? Ако искаме да няма опашки, да, трябва втори лифт. Но при втори лифт ще се насити околността с повече туристи и тогава ще има нужда от нови ски писти. Искаме ли нови ски писти – Община Банско ги иска и предлага 330 километра нови писти, твърди природозащитникът.

Рових се и открих над 50 водени дела в Банско и се водят нарушения за заустване на протоколи, за неправилно съхранение на отпадъци. Не видях нарушение на концесията, контрира Каролев. Вие сте зелени, не червени и е редно инвеститорът да реши как да си рискува парите. Аз съм против 350 км. нови писти, но има и компенсиращо залесяване, посочи Каролев. Не са го направили, контрира Ковачев. Община Банско каза, че го е направила – защо всички лъжат, освен вас, попита финансистът. Сигурен ли сте, че винаги попадате на съдия Андрей Панов, добави Каролев след твърдение на Ковачев, че все попадат на един и същ съдия. В повечето случаи, каза природозащитникът. И добави, че е съгласен с думите на туристическия министър Николина Ангелкова, която каза, че трябва да се развиват по-малките курорти – например Ком.

Природозащитници: Правителството се готви да наруши закона заради "Юлен"

Зад лозунгите за „нова кабинка“ се крие желанието на концесионера "Юлен" АД да се узакони незаконното застрояване в ски-зон...

В крайна сметка и Ковачев, и Каролев се обявиха против нови ски писти, но Каролев не е съгласен, че втори лифт няма да доведе до нови писти, както твърди Ковачев. А природозащитникът поиска нова кабинка, но без старата.

За финал Нова телевизия посочи, че според проучване на ЕК Банско е посочен като един от най-евтините ски курорти в Европа. А днес трябва да има редовно заседание на Министерския съвет, на което може би ще има развитие по въпроса с концесията на Банско от "Юлен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград