Кола се удари във влак, няма пострадали

3527
Кола се удари във влак, няма пострадали
Снимка: dariknews.bg

В 09.30 часа в междугарието Кочериново - Благоевград на прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова), лек автомобил изпреварва чакащите коли и се удря в локомотива на преминаващия бърз влак 5621, пътуващ по направление София – Благоевград, съобщиха от пресцентъра на ДП НКЖИ.

При инцидента няма пострадали. Движението бе възстановено в 10:26 ч.

19 ранени при сблъсък между два влака в Унгария

19 пътници са ранени при сблъсък между два влака, станал на около 50 км от унгарската столица Будапеща днес (неделя), съобщава Ройтерс,...

От началото на годината до момента инцидентите на прелези са 12. Във всеки един от случаите причината е неспазването на Закона за движение по пътищата от водачите на пътни превозни средства. Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com