Кралев отрича, че днес правителството ще решава за Банско

32381
Кралев отрича, че днес правителството ще решава за Банско
Снимка: БГНЕС

Случаят "Банско" трябва да се разглежда рационално, а не емоционално. Днес нищо не предстои, нямаше такава точка в дневния ред и на отложеното заседание на Министерския съвет в сряда (25 февруари), обясни спортният министър Красен Кралев.

Причината да няма решение сега от обяснението му – очаква се препоръчително становище на експертна комисия. След това ще се изслушат мненията на коалиционните партньори и чак след това може да има решение, уверява Кралев.

Каролев се съгласи със "Зелените", че няма нужда от нови ски писти на Банско

Фондът за развитие, направен от швейцарското правителство, действително има проект „Прозрачни планини”. Дотам стига истинат...

Позицията на спортния министър е, че трябва да се развива ски спортът навсякъде. Такива казуси ще има и в Пампорово, и в Боровец. Не може с 200 км. писти да се конкурираме на международно ниво, каза Кралев в сутрешния блок на Нова телевизия, но добави, че не знаел колко километра писти трябвало да има. В Чехия обаче имало 2 хил. километра писти, в Сърбия също имало повече, отколкото в България – по думите му.

По въпроса с допинг лабораторията, спортният министър го посочи като приоритет. През миналата седмица е дадена акредитация, което значи, че на територията на страната за вътрешния календар може да се вземат проби. За международен лиценз обаче трябва да има поне 3 хил. взети проби, за да се прецени как се справяме – чак тогава ще ни се издаде.

Красен Кралев коментира и случаят, при който тотопункт мами и не дава парите на спечелил петица от тотото човек. Спортният министър каза, че сега се води дело и чак след като свърши, ще има яснота. Веднъж изплатена печалба трудно се възстановява, стана ясно от обяснението му. А пострадалият е спечелил петица, която собственик-измамник на тотопункт му брои за тройка и после осребрява истинския фиш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com