Михаил Константинов с две предложения за лечение на болестта "Гърмен"

10263
Михаил Константинов с две предложения за лечение на болестта "Гърмен"
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че с полиция и жандармерия не можем да се справим с „всеки Гърмен”. Проблемът е почти нерешим и не може да се оправи бързо, сигурен е математикът проф. Михаил Константинов, който в ефира на Нова телевизия даде предложения как да бъде овладяна ситуацията.

Какви са предложенията – първо, за срок от 15-20 години да бъдат образовани ромите т.е. чрез образованието да се разрушат гетата. В гетото е смъртоносно – там се управлява по други закони, не по законите на държавата, заяви професорът.

Румен Петков: Ако опъна една палатка на мястото на мавзолея, после може ли да си купя мястото?

Иван Байрактаров, един от организаторите на протеста в Гърмен днес заяви, че се очакват 10 хил. души, които да подкрепят протеста от ця...

Като краткосрочна мярка Константинов предложи да се преговаря с тарторите в гетата и да изчезне понятието „малка кражба” – под 200 лева, както пише в Наказателния кодекс. И посочи законите в САЩ и Турция за кражби. Трябва и законодателно да е ясно на циганските барони, че „при следващата кражба ще стане страшно”, смята Константинов.

Ние, българите, допуснахме да бъдем въвлечени „в тази цигания”. Контрабандата с цигари как става – чрез циганите. Българските власти крадат наравно с циганските барони, а бароните осигуряват гласове, когато дойде ред за избори. Но народът не издържа – ако още малко се забавим, ще започнем да се колим, сигурен е Константинов. Той добави, че с бароните се работи добре – но за тежките престъпления. Прави ли ви впечатление, че при убийства, извършени от роми, на следващия ден виновният е задържан, риторично попита Константинов.

Положението в Гърмен

В Гърмен обстановката засега е спокойна, но тепърва предстои шествие – от 12:00 часа на обяд. Според слухове е възможно няколко хиляди души да се съберат, като се очакват подкрепления от рокери и футболни фенове – поне по неофициална информация.

Роми събарят доброволно незаконни къщи в Гърмен

Първите незаконно построени къщи в ромския квартал "Кремиковци" край Гърмен бяха съборени доброволно от собствениците им. Ромите твърдя...

В градчето вече има и улица с име „Извън регулация” – заради оказалите се много лични карти на хора от махала „Кремиковци” със същия надпис. Представител на протестиращите заяви, че има активност от властите, но засега се събаряли постройки на животни, а не къщи, за които от години се знаело, че са незаконни. На въпрос ще идват ли рокери и футболни фенове, протестиращият каза, че „винаги сме призовавали за мирен протест”.

Началникът на местна полиция Христо Разсолков гарантира, че органите на реда ще се справят със ситуацията. Той отрече да има подготвяни „пръстени” от полицейски постове, които да забавят идването на протестиращи извън Гърмен. А друг от организаторите на протеста – Иван Байрактаров, публично обеща, че при агресия от страна протестиращи виновните ще бъдат предавани на органите на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com