Освободените работници от "Пиринска мура" отново протестираха

20013
Освободените работници от "Пиринска мура" отново протестираха
Снимка: БГНЕС

Уволнените близо 200 работници от завода за столове "Пиринска мура" в Банско днес отново излязоха на протест. Причината е, че през последните три месеца не са им изплатени дължимите заплати и обезщетения, съобщи Емануил Манолов - областен председател на КНСБ-Благоевград.

В края на юни близо 200 работници бяха освободени от "Пиринска мура" след продължил повече от 15 дни престой. Те обаче твърдят, че са били принудени от ръководството да подпишат заявления за напускане, защото са отказали да преминат на срочни договори и по-ниски заплати.

Американските собственици на "Пиринска мура" са съгласни да преговарят с протестиращите работници

Кризата в предприятието "Пиринска мура" в Банско, чийто работници вече две седмици стачкуват срещу забавените си възнаграждения, е бл...

Освободените настояват от ръководството на предприятието да им бъдат издадени служебни бележки за дължимите суми, информира БТА.

На 24 февруари след двуседмични протести заради забавени шест месеца заплати и принудително спиране на работата по вина на работодателя бе подписано споразумение за поетапно издължаване към работниците и ангажименти за стабилизиране на завода. Тогава беше договорено всички дължими възнаграждения на работниците да бъдат изплатени до май, а областната Инспекция по труда започна цялостна проверка в предприятието.

По думите на работниците споразумението не е изпълнено. В предприятието все още работят около 60 души, които получават заплати, но предприятието е в ликвидация и хората се опасяват, че скоро ще останат на улицата, информира "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com