Отпушиха кошмарната тапа на Е-79 на входа на Креснеското дефиле

9079
Отпушиха кошмарната тапа на Е-79 на входа на Креснеското дефиле
Снимка: БГНЕС

Отпушиха една от най-кошмарните тапи на главен път Е-79 на входа на Креснеското дефиле, предаде БГНЕС.

След 4-ри месеца мъки за водачите на МПС, преминаващи по ГП Е-79 през Креснеското дефиле, днес в 18 часа движението бе пуснато по новото трасе на пътя. Това стана след като бе изместено с 10 метра пътното платно. 

7-километрово задръстване се е образувало край Петричко в посока Гърция

Около 7-км е образувалата се колона от автомобили в посока Гърция при обходния път за Гърция при село Марино поле, предаде "Фокус". 4...

На 5 март тази година на входа на дефилето откъм Симитли се свлече скална маса и затвори пътя. За късмет на водачите на МПС, на това място в съседство с Е-79 има обходен път, минаващ между свлачището и река Струма. Така почти четири месеца натовареният трафик по основната пътна артерия на югозапада се осъществяваше по обходния път, което изнервяше водачите, а работниците отнасяха звучни пожелания по адрес на най-близките си роднини. Особено кошмарно бе придвижването през почивните дни, когато "тапата" се преминаваше за около час, че и повече. 

Ден след падането на огромната скална маса, първо започна разчистването й, а след това и терасирането на ската. От двете му страни бяха прекарани временни пътища, за да се качи техника - багери и фадроми. След като скатът бе терасиран, близо месец добиваната от него скална маса бе превозвана за насипване трасето на ЛОТ-4 от АМ "Струма", изграждащ се между Сандански и ГКПП "Кулата-Промахон".

След това за месец работата по обезопасяване на ската-кариера, бе спряна заради факта, че двойка белоглави лешояди създадоха потомство в дефилето. За да се излюпят малките бе нужна тишина според природозащитниците. До сега лешоядите, заселвани в клетки в адаптационен център край с. Ракитна, община Симитли, след като бяха пускани на свобода, отлитаха към съседните страни. Надеждата да останат тук е свързана със създаването на потомство. 

Изместването на трасето започна на 23 юни. Тъй като поставянето на предпазни мрежи или други предпазни средства върху терасирания скат е скъпо и неоправдано, бе решено изместването радиуса на завоя. Изместването му е с около 10 метра, докато входната и изходна точки на влизане в завоя си останаха същите. С увеличаването дъгата на завоя, бе намалена и скоростта, поставени са съответните пътни знаци. Старото трасе на пътя ще остане като буфер между свлачището и движещите се МПС. 

Задръстване на "Тракия" при отбивката за Велинград‏

Образувалото се задръстване на автомагистрала „Тракия” в района на отбивката за Велинград е в резултат на ремонтните дейнос...

Днес през целия ден бяха извършвани последни приготовления, поставена бе осева линия, след като новата настилка бе измита с вода. 

Движението бе пуснато в 18.00 часа. 

Така между Дупница и Благоевград остана само една тапа, тази при квартал "Левски" на град Кочериново. Там в момента движението по новоизградения мост се осъществява в едната лента, образуват се огромни опашки, достигащи до с. Мурсалево. Тя ще бъде отпушена на 10 юли. 

На 1 август пък, както обеща регионалният министър Лиляна Павлова, трябва да бъде пуснат участъкът от магистрала "Струма" между Сандански и Кулата. Така пътя за Гърция ще бъде без тапи и кошмарни заобикаляния.

Пак безумие на пътя - загинал, трима ранени и затворен Е79 след Благоевград

Един човек загина, а други трима са ранени при тежка катастрофа на Главен път Е79 след Благоевград, предаде БГНЕС. Инцидентът е стана...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград