Скандално – полицаи били племенника на президента

27720
Скандално – полицаи били племенника на президента
Снимка: БГНЕС

На 15 октомври бях арестуван, защото отказах да подпиша акт за пресичане на червено. Това каза Станислав  - племенник на президента Росен Плевнелиев.

Заради отказа си, Станислав е бил задържан и в районното управление в Благоевград е бил малтретиран по думите му. Трети полицай – не двамата, които са задържали Станислав, е ударил главата му в бюро, защото отказвал да подпише акта. Според медицинското, което 22-годишният младеж си е извадил, той има контузии в лицето и главата. Служителите на реда накарали момчето да подпише пет документа, за да го пуснат. Пред мен никой от тях не се легитимира – питах ги многократно, те казаха, че нямат задължения да ми казват и накрая ме пуснаха.

Плевнелиев отсече: Вариант нови избори няма

България има нужда от работещ парламент и правителство, избрано от него. Това каза, пред журналисти, Росен Плевнелиев – президент...

По-важното е, че полицаите не са му дали да се обади на баща си, а служителите на реда са знаели, че е диабетик и въпреки това са се отнесли недопустимо с него. Станислав е имал документ в портфейла си, доказващ, че е болен от диабет, каза бащата на момчето – Румен Плевнелиев, пред Нова телевизия. Момчето потвърди, че не са му отнели инсулина.

Не е фатално, че Станислав е бил арестуван, но при стрес хора с изострен диабет могат да имат здравословни проблеми поради повишено ниво на кръвна захар. В случая на Станислав става въпрос за силно главоболие – захарта му е била над 18, обясни бащата на момчето.

Ще очаквам извинение от МВР, ако синът ми не е бил виновен. Може да прозвучи иронично, но е похвално, че полицията се отнася с всички по еднакъв начин, добави Плевнелиев. Той призна, че полицаите са му отказали да се легитимират и заради това той не е могъл да пусне жалба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com