Слух в Благоевград - "Булгартабак" затваря фабриката и се мести в Дубай

12971
Слух в Благоевград - "Булгартабак" затваря фабриката и се мести в Дубай
Снимка: БГНЕС

Българският тютюневгигант "Булгартабак" може да се премести в Дубай, където преди три години откри свое задгранично дружество, информира BIG5.BG, позовавайки се на свои източници.

Според информацията на първо място ще бъде преместена фабриката в Благоевград. Ако това стане, то последиците за града биха били много сериозни.

Делян Пеевски официално влезе в "Булгартабак"

Депутатът от ДПС и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски придоби официално 5% от капитала на тютюневия концерн „Булгартабак”, п...

Над 5,5 млн. лв. корпоративен данък внесе „Булгартабак“ в държавния бюджет за дейността си през изтеклата 2013 година. Консолидираният нетен финансов резултат на дружествата от групата е в размер на 67 665 хил. лв., се допълва в отчета. Най-силно ударът по финансите на община Благоевград ще се усети в образоването, тъй като почти всички училища в града са общинска собственост и бюджетът им се формира именно от налозите, които плаща най-големият работодател в региона. Само две училища в Благоевград са държавни, т.е. не зависят от общинската хазна. Преместването на фабриката с капацитет за производство на 27 милиарда къса цигари годишно, ще се отрази на целия социален живот, тъй като производителят на най-популярни марки са Prestige, Victory, ЕVА, MM, GD, Global дава работа на над 1250 човека, които се очертава да останат на улицата.

В момента над 90% от продукцията на двете цигарени фабрики на групата в Благоевград и София е за износ - основно за региона на Близкия изток и Северна Африка. Компанията отчете, че през последните години е реализирала следния ръст в продажбите в Близкия изток - за 2009 г. с над 45%, за 2010 г. – над 115%, а през 2011 г. – с 25%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com