Спасяват училището в Гърмен

12710
Спасяват училището в Гърмен
Снимка: БГНЕС

В сряда, 1 юли, във Велико Търново ще се срещнат представители на 17 граждански организации, които работят с роми и екипът на училището в Гърмен, каза за БГНЕС Асен Колев, член на Националния съвет за етнически и демографски въпроси към Министерски съвет и ръководител на център "Инфорома" в Пловдив.

Ситуацията в училището е такава, че го заплашва закриване. От 200 деца, които са записани в него, 137 са ромски и не ходят редовно на училище.

Взрив в училище в Сунгурларе*

Мощен взрив е избухнал в СОУ „Христо Ботев“ в град Сунгурларе. В училището се обучават 700 деца. По чудо няма жертви и пос...

Трябва да се види каква е отговорността и на самите роми, на ромските организации и на общината, коментира Асен Колев събарянето на незаконните къщи в Гърмен. Той каза, че сред семействата има такива, чиито деца са инвалиди и те не знаят къде ще отидат. Първо това да се реши, посъветва той.

Срещата в сряда, организирана от център "Амилепе" /"Приятелство"/ с председател Диян Колев, има за цел гражданските организации да се уговорят как да помогнат, как да мотивират семействата да изпращат децата на училище, а и как да бъдат полезни в създалата се сложна ситуация в Гърмен. Очаква се да присъства и кметицата на Гърмен Минка Капитанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград