Свлачище засипа път Е-79 в Кресненското дефиле

5394
Свлачище засипа път Е-79 в Кресненското дефиле
Снимка: БГНЕС

Свлачище блокира главен път Е-79 в Кресненското дефиле*. Около 18 ч. днес вследствие на проливен дъжд се свлече маса от кал върху пътя.

Към 20.30 ч. е възстановено движението по пътя в района на Кресненското ханче, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Местят E-79 при Кресненското дефиле заради свлачище

Започна изместването пътното платно на ГП Е-79 при свлачището на входа на Креснеското дефиле, където от 5 март е в сила временна орга...

Свлачището беше затворило дясната лента в Кресненското дефиле в посока град Кресна. То е между Кривия тунел и Кресненските ханчета, информира БГНЕС.

Вследствие на поройния дъжд от десния скат над пътя са се свлекли върху пътя 30 куб м пръст. Дебелината на слоя е 40 см

Движението се осъществява само в едната лента. Вследствие на свлачището и движението в една лента се образуват малки колони, които се пропускат от два екипа на КАТ пътна полиция. 

Очаква се пътно поддържащата фирма да изпрати багер, който да изчисти пътното платно. За щастие върху него паднала само пръст, довлечена от порои, изсипали се от Крупнишката планина. Земната маса не се е спряла на пътя, а се е свлякла надолу към река Струма. 

Три спасителни автомобила на пожарна безопасност, които незабавно пристигнаха след инцидента, са се оттеглили.

Двама ранени след поредната катастрофа на Е-79

Двама са ранени, единият много тежко, при катастрофа станала тази сутрин на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС. Към ...

По-рано днес преди обяд в Креснеското дефиле се удариха челно фолксваген "Пасат" и опел "Корса". Двамата водачи, мъж на 24 години, водач на опела и 29-годишна жена, управлявали двата автомобила бяха приети в болниците в Благоевград и Сандански.

Двамата са без опасност за живота, а 8-годишното момиче, пътувало с майка си, водач на фолксвагена, не е пострадало, въпреки, че бе транспортирано до МБАЛ-Сандански.

Два спасителни автомобила на пожарната бяха изпратени в района на Кресненското ханче, но се оказа, че положението не е толкова тежко, заяви пред "Фокус" главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

"В района на Кресненското ханче се беше свлякла малко повече скална маса и земя. Към този момент се очаква пътят да бъде отворен. Няма нищо страшно. Два спасителни автомобила на пожарната с оборудване бяха изпратени там, но се оказа, че положението не е толкова тежко колкото очаквахме”, обясни Николов.

*Информацията е обновена в 20.44 ч.

Пострадалият шофьор в Кресненското дефиле не е спазил указанията на регулировчика

Шофьорът на микробус, пострадал в Кресненското дефиле, не е спазил указанията на регулировчика и е навлязъл в участък, по време на извъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com