Удължиха срока за бутане на къщи в Гърмен, готви се нов протест

3070
Удължиха срока за бутане на къщи в Гърмен, готви се нов протест
Снимка: БГНЕС

До 30-ти септември – това е новият срок, който беше даден да бъдат съборени стотици незаконни постройки в Гърмен. Става въпрос за 102 къщи.

От вас разбрах, че срокът е удължен до 30-ти септември, заяви пред Нова телевизия кметицата на Гърмен Минка Капитанова. Тя добави, че била изпратена статистика колко хора са попълнили декларация за имотно и социално състояние. Тези декларации трябваше да уточнят дали живеещите на определени парцели роми могат да ги откупят и да изградят законни жилища. По информация на БНР нито един жител на „Кремиковци” не е попълнил декларацията. Ромите настояват, че земята им е дадена от бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев, който стана депутат от ДПС.

Бутнати са 8 незаконни постройки в Гърмен, остават още 102

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще изпълни всички влезли в сила заповеди за премахване на незаконните строежи в с. ...

Подиграха се с нас – взеха ни земеделска земя и сега там има незаконно построени къщи, които си стоят, възмутиха се протестиращи хора. Предложих етаж да живеят, апартамент, но ДНСК нищо не прави, заяви Иван Байрактаров – едно от лицата на протеста срещу незаконните постройки в Гърмен. Той попита и риторично защо някой от ромите би се страхувал да дойде да живее в предложените от него жилища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com