В Гърмен надстроили незаконни къщи с нови постройки и се почва процедура отначало

12211
В Гърмен надстроили незаконни къщи с нови постройки и се почва процедура отначало
Снимка: БГНЕС

Премахването на общо 5 незаконни постройки в Гърмен днес (29 юни) се оказа само първа стъпка по отношение на общо 124 незаконни строежи в ромската махала "Кремиковци".

На 13 юли следва ново принудително събаряне - на още 2 незаконни постройки. Оттам насетне обаче, за останалите 117 незаконни строежа, ще се върви по процедура - огледи, определяне на стойност, избор на изпълнител и насрочване на дата.

Спасяват училището в Гърмен

В сряда, 1 юли, във Велико Търново ще се срещнат представители на 17 граждански организации, които работят с роми и екипът на училището...

Интересен факт е, че за 8 от незаконните строежи е установено, че допълнително след издаване на заповедите са надстроявани, поради което за новите незаконни части ще бъдат проведени нови производства по премахване от кмета на община Гърмен, съобщават от ДНСК. Два от незаконните строежи са премахнати и на тяхно място са изпълнени нови незаконни строежи, за които също следва кметът на община Гърмен Минка Капитанова да образува производства по премахване.

Всички останали строежи ще бъдат премахнати в подходящ период, съобразно възможностите на строителните фирми и ДНСК със съдействието на кмета на община Гърмен, областния управител, дирекция "Социално подпомагане" и органите на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com