Заради племенника на Плевнелиев МВР ще трябва да учи що е то арест

16438
Заради племенника на Плевнелиев МВР ще трябва да учи що е то арест
Снимка: БГНЕС

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, ще трябва да се обърне дикретно към съда - независимо български или чужд, ако иска да потърси отговорност за полицейско насилие. Причината - Районна прокуратура-Благоевград не намери достатъчно данни за упражнено физическо насилие срещу Станислав и няма да започва дознание, предаде "24 часа".

Държавното обвинение обаче е открило редица пропуски в действията на полицията и е написала препоръки за отстраняването им. Една от препоръките е ОД на МВР в Благоевград да организира обучителен семинар за служителите, на който да им се прочетат отново документите и нормативните актове как се прави арест и да им се напомни етичния кодекс за поведение на държавните служители.

Семейството на племеника на Плевнелиев завежда граждански иск

Станислав е инвалид, нарушени са правата му. Това заяви Румен Плевнелиев - бащата на Станислав Плевнелиев. Той добави, че никъде по мед...

Прокуратурата е направила проверка един път по свое самосезиране по случая и втори път, защото Станислав Плевнелиев е подал жалба за упражнено насилие над него при арест в полицията. Били са разпитани 12 лица, изискани и приложени са по надлежния ред оптичен носител, съдържащ файл от видеозапис, изготвен на 15.10.2014 г. и имащ отношение към задържането на Станислав Плевнелиев, както и справка ведно с оптичен носител, предоставен от Дирекция "Национална система 112" за проведени телефонни разговори на 15.10.2014 г., непосредствено след освобождаване на Станислав Плевнелиев от сградата на 01 РУП Благоевград.

При задържането на Станислав Плевнелиев, полицейските служители не са осигурили извършване на преглед от медицинско лице и не са му предоставили възможност за своевременно осъществяване на връзка с адвокат и свой близък.

Припомняме, че 22 -годишният младеж бе задържан заради отказ да подпише акт, че е минал на червен светофар с колата си на кръстовище в Благоевград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград