Зимно кино в Банско

27107
Зимно кино в Банско
Снимка: БГНЕС

Зимно кино в курорта Банско е поредната атракция за банскалии и туристи. То ще загрее местните хора и гостите преди трите старта за Световната купа по ски за жени, предаде Стандарт нюз.

Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд" стартира днес и ще продължи до 27 февруари в киносалона на Посетителския информационен център в курортния град. Прожекциите започват в 18,00 часа.

Природозащитници заплашвани заради ски зоната в Банско

Заплахите към членове на "За да остане природа в България" заради ски зоната в Банско продължават. Заради тормоза от коалицията на непр...

Зрителите ще видят едни от най-добрите ленти за белия спорт - олимпийски спускания, фрийрайд, бързи ски и смразяващи линии.

Програмата включва и изключително ценните филми "Олимпийските звезди – филми за шампиони", съставена от фондовете на най-големия по рода си в света Музей на планините в Торино.

Филмът „Снежна афера" от 1972г. е с участието на Жан-Клод Кили - трикратен шампион (спускане, слалом и гигантски слалом) от зимните олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г. Той е с огромен принос в развитието на ски техниката. Не пропускайте и филма за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, първият треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини. Любопитно е, че част от героите на филмите са били и в България като гости на международния фестивал на планинарските филми „Банско филм фест". Това са скиорът Густаво Тьони (гост 2007г.) във филма „Една стотна от секундата", чарованата сноубордистка Жералдин Фаснахт (гост 2013, 2014г.) във „Високият път на стръмните върхове" и рекордьорът по бързи ски Симоне Оригоне (гост 2013г.) в „Граница на скоростта". Публиката ще разбере колко рискуват екстремните фрийрайдъри, докъде се простират възможностите на човека. Всеки в залата ще види прекрасни гледки от склоновете и върховете на Еверест, Денали, Андите, Аляска. Входът за всички е свободен.

Организатори на събитието са Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм" и община Банско.

ГЕРБ ще издигне за втори мандат кметовете на Благоевград, Банско и Разлог

ГЕРБ ще застане зад своите успешни кметове в цялата страна за нов мандат. Ще подкрепим отново Атанас Камбитов в Благоевград, Георги Ико...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com