Ексхумираха тялото на починал в Якоруда заради ракията-убиец

10876
Ексхумираха тялото на починал в Якоруда заради ракията-убиец
Снимка: БГНЕС

В 10.00 ч. тази сутрин в Якоруда бе ексхумирано тялото на починалия на 26.12. Вайдин Мисанков, на 38 години. Ексхумацията е по искане на Окръжна прокуратура, за да бъде иззет материал за химичен анализ за 100-процентно потвърждение, че Мисанков е починал от отравяне с метилов алкохол, предаде БГНЕС.

Заради ексхумацията бе отцепен гробищният парк в Якоруда, тя започна в 10 ч. тази сутрин в присъствието на близки на Вайдин, следователи и съдебният лекар д-р Яни Златин. След като тялото на Мисанков бе извадено от него е взет материал за химичен анализ. Той трябва да потвърди на сто процента, че Вайдин е починал от отравяне с метилов алкохол. На останалите трима починали-Салих Муртев, Симеон Гаджев и Мустафа Юкеинов бе направена аутопсия, но докато се разбере, че става дума за масово отравяне с фалшив алкохол, близките погребали Мисанков. 

Оставиха в ареста обвинения за ракията-убиец от Якоруда

Обвиненият в продажба на отровната ракия в Якоруда е задържан под стража. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София. ...

За това днес тялото му бе ексхумирано, а след вземането на проба, отново бе погребан. 

Като продавач на алкохола, убил петима, бе задържан 46-годишният Тайфия Мекьов, който вчера бе оставен в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Същият е обвинен за смъртта на четирима жители на Якоруда. 

Към 17 ч. вчера, докато се гледаше мярката на Тайфия, почина пети мъж от Якоруда. Това е 40-годишният Рифат Тупев. Днес сутринта Нова телевизия съобщи за шеста жертва на ракията-убиец, починал в МБАЛ Благоевград.

При гледането снощи на мярката му, Тайфия Мекльов каза, че алкохолът, убил 5-ма в Якоруда, му е доставен от Юсуф Мемчов, починал на 21 декември. Днес родителите на Мемчов отрекоха това и казаха, че мъртвият им син е набеден от Мекльов.

"Синът ми почина на 21 декември, същия ден сутринта отиде на работа, където му станало лошо. Върна се към обяд, беше много зле, заведохме го в болницата в Разлог, където почина в 15 часа. Биха му инжекции, но синът ми си отиде. Лекарите ми казаха, че това е втори случай, като този на сина на президента. Синът ми беше много здрав, хапче не пил през живота си, никакъв алкохол не е давал на никого. Не знам предната вечер, преди да му стане лошо, да е пил нещо”, каза пред БГНЕС Айше Мемчова, майка на Юсуф. Тя бе категорична, че синът й е набеден от Мекьов, защото е мъртъв и не може да се защити. Като причина за смъртта му в епикризата е записана аневризма. 

Девети човек от Якоруда е хоспитализиран със симптоми на отравяне с метилов алкохол

Девети човек от град Якоруда е транспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Това съобщи д-р К...

Снимка: БГНЕС

Заради „черната” Коледа в Якоруда, по инициатива на джамийското настоятелство се събират пари за курбан. Кутията за дарения е в центъра на града, пари пускат и християни, и мюсюлмани. 

В 1 часа тази нощ в реанимацията на МБАЛ-Благоевград е приет 54-годишният Лазар Неделчев от Якоруда, който е със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Така той е осмият пациент, лекуван в МБАЛ-Благоевград, няма опасност за живота им. 

Психозата в Якоруда става масова, днес градчето се събуди със новината за шестия починал. Дежурните днес в Спешния център обаче казаха, че в града тази нощ няма починал, не е издаван смъртен акт. Според д-р Самарджиев, починалият на 21 декември Юсуф Мемчов имал симптоми като на отравяне с метилов алкохол.

Според жителите на Якоруда, Юсуф също е починал от алкохола на Тайфия Мекльов. Според същите, на 21-ви е починало и „момче” от село Кръстава, община Велинград. Има и един починал в съседния град Белица. Пак според якорудчани тримата са се познавали и били една компания. Според прокуратурата обаче няма достатъчно доказателства, че Юсуф Мемчов е починал също от фалшивия алкохол. И засега тялото му няма да бъде ексхумирано. Днес родителите му казаха, че за нищо на света няма да разрешат да „откопаят” сина им. 

Ракията-убиец била купена в Петрич

Тайфи Мекльов, който бе задържан по обвинение, че е произвел и продал на хората от Якоруда ракията-убиец, най-сетне проговори. Пред орг...

Така че, засега починалите от алкохола на Мекльов са петима. Според прокуратурата, версията на Мекльов за 6-те литра алкохол, убил петима и пратил 8 в болница, е по-скоро защитна, отколкото вярна. И засега обвинението срещу него е за смъртта на четирима. Прибавянето на пети-починалият снощи Рифат Тупев, ще стане на по-късен етап.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com