Кметът на Гърмен не знае или не иска да каже кой я застрашава

3273
Кметът на Гърмен не знае или не иска да каже кой я застрашава

Заради счупени прозорци на сградата на Общината, кметът на Гърмен Минка Капитанова поиска охрана за себе си и за общинските служители.

Не знам и не мога да предположа кой е счупил прозорците, но се опасявам за живота и здавето на служителие в Общинска администация, както и за моя живот и здраве. Мисля, че счупените прозорци са достатъчно основание, заяви Капитанова пред Нова телевизия. Тя не даде повече подробности дали знае нещо повече, което я кара да иска охрана.

Удължиха срока за бутане на къщи в Гърмен, готви се нов протест

До 30-ти септември – това е новият срок, който беше даден да бъдат съборени стотици незаконни постройки в Гърмен. Става въпрос за...

Няма как един проблем, създаден преди 15 години, да се реши веднага. И нека уточним – спряно е временно събарянето на две незаконни постройки, не на 116, подчерта Капитанова. Тя припомни, че ако жителите на квартал „Кремиковци” не поискат да бъдат настанени някъде другаде от Общината, значи има къде да отидат и събарянето може да продължи. Искаме да знаем какви са нуждите и потребностите на жителите на „Кремиковци”, но те отказват да бъдат настанени където и да било извън квартала, а в квартала няма къде да ги настаним, добави кметицата на Гърмен.

Припомняме, че срокът за намиране на решение преди продължаването на принудителното събаряне на къщи в "Кремиковци" беше удължен до края на септември. Първоначално трябваше да бъдат бутнати 124 къщи, досега са съборени 8 постройки.

Същевременно пред bTV главният комисар на МВР Георги Костов заяви, че изпочупените прозорци не са лично нападение срещу кметицата Капитанова. Колегите работят, това е криминално деяние, има заподозрени. Сигурността е скъпа услуга, има определени законови рамки, по които може да се получи, подчерта Костов. Той добави и, че има разговори за създаване на Общинска полиция в Гърмен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com