Мъж от град Рила е заразен с бруцелоза

5290
Мъж от град Рила е заразен с бруцелоза
Снимка: БГНЕС

Млад мъж от Рила е заразен с бруцелоза. Това стана ясно по време на извънредното заседание на областната епизоотична комисия. Става въпрос за собственик на животновъден обект за отглеждане на биволи, съобщава "Фокус".

Мъжът е с положителен резултат. Той е получил оплаквания още през месец април, търсил е помощ при личния си лекар и при специалисти. Лекуван е за пневмония, лекуван е и в болницата в Благоевград, след което е насочен за лечение в София и за изследване в лабораторията за особено опасни инфекции, където е установена болестта и е лабораторно потвърдена.

Двама министри яли пържоли от заразената транжорна край Варна

Двама министри са консумирали телешки пържоли, доставени от транжорна „Дари” в квартал Аспарухово, където бяха открити антр...

„Той казва, че не консумира млечни продукти от фермата, а закупува млечни продукти от търговската мрежа. Консумирал е млечни продукти и когато е бил на гости на семейство в град Рила, които са били собствено производство. Издирваме хора, които имат подобни оплаквания или са контактували с животни. Днес сме изпратили девет кръвни проби в лаборатория в София, чиито резултати ще станат ясни в понеделник”, обясни д-р Красимира Панчева от Регионалната здравна инспекция.

Взети са кръвни проби и от семейството, на което заболелият е бил на гости. При проведеното проучване в града, хора са съобщили, че е имало доста случаи на аборти при кози. Последният случай на човек с бруцелоза в областта е бил преди няколко години, когато мъж се е завърнал от работа в Гърция и е бил заразен.

Бруцелозата е бактериална инфекциозна болест – зооноза, която се предава на хората директно или индиректно от болни животни, основно домашни преживни животни и свине.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com