Откриха саниран блок с церемония, лента и водосвет в България - "острова на стабилността"

5693
Откриха саниран блок с церемония, лента и водосвет в България - "острова на стабилността"
Снимка: БГНЕС

България е остров на стабилност на Балканите, коалицията е стабилна, правителството работи, каза в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя откри първия саниран в блок в България, предаде БГНЕС.

Коментарът на Павлова беше в отговор на въпрос във връзка с казаното вчера от премиера Борисов, че България е единствената страна в региона с правителство.

Санирането на първите блокове в Асеновград започва след няколко седмици

След няколко седмици евентуално ще започнат дейностите по санирането на първите сгради в Асеновград по програмата за енергийна ефективн...

На церемонията, провела се пред бл. 36 в кв. "Ален мак", присъства и председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, областният управител Бисер Михайлов, кметът на града д-р Ат. Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева, граждани на Благоевград.

Откриването на блок 36 в ж.к „Ален мак“ започна с връчване на грамота на домоуправителя от Лиляна Павлова, която заяви, че блокът се е превърнал в емблема на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“. Тържествената церемония по откриването на първия саниран блок по националната програма завърши с прерязване на лентата от председателят на Цветан Цветанов, Павлова и Камбитов. В края бе отслужен и тържествен водосвет, информира "Фокус".

"Преди 2 месеца бяхме също тук, тогава имаше недоверие, скептицизъм. Днес виждате какво постигнахме. Блок 36 е емблема на програмата, променяща облика на градовете ни. 250 хиляди души да този момент са се доверили на програмата за енергийна ефективност, насочена към българските граждани. Над 1500 сгради от страната са подали заявка, от януари следващата година ще стартира и вторият етап на програмата, по която ще се санират и тухлените сгради", каза Павлова. Тя изнесе данни, според които след санирането се пестят 50 процента от разходите. 

Павлова каза още, че ЛОТ-4 от АМ "Струма" ще бъде окончателно готов в началото на септември, а ЛОТ-2 от Дупница до Благоевград-в края на октомври. "Всичките 102 незаконни сгради в село Гърмен ще бъдат съборени", увери за пореден път министърът на регионалното развитие. 

Започна поредна информационна кампания за санирането

Информационни дни по проекта за саниране на жилищата стартират за четвърти път в 36 града в страната, предаде БГНЕС. Проектът "Енерги...

"Това е видим резултат, успех, бъдете живи и здрави, Благоевград е първи, защото е първи многомандатен избирателен район", каза пък председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Над първия саниран блок в страната летя дрон, който от птичи поглед показа гледката, а Павлова влезе в един от входовете, посрещната с пита и мед. 

Павлова даде старт на националната програма за енергийна ефективност от Благоевград преди два месеца - на 26 юни. "Продължаваме напред, 125 жилищни блока досега в града са подали заявки за саниране, програмата работи въпреки скептицизма, Благоевград скоро ще придобие европейски облик", каза кметът Камбитов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com