Природозащитници заплашвани заради ски зоната в Банско

19114
Природозащитници заплашвани заради ски зоната в Банско
Снимка: БГНЕС

Заплахите към членове на "За да остане природа в България" заради ски зоната в Банско продължават. Заради тормоза от коалицията на неправителствени природозащитни организации изпращат сигнали до прокуратурата с искане за разкриване на самоличността на неизвестното лице и търсенето на наказателна отговорност. Сред жалбоподателите са представители на природозащитните организации Асоциация на парковете в България, Сдружение за дива природа Балкани, Фондация Екообщност и WWF.

От "За да остане природа в България" твърдят, че заплахи са отправяни към няколко души от организацията. Заплашващият е звънял настойчиво и е проявявал упоритост, докато открие хората, които да заплаши по телефона.

Окончателно: "Юлен" не получава екосертификат на доброволна основа

Коалицията от екологични и граждански организации "За да остане природа в България" приветства окончателното решение на Върховния админ...

В разговора обадилият се цитира детайли, имена на фирми и лица. Той също така се хвали, че вече се занимава с "проектирането на "новата писта" и намеква за политическа протекция. Природозащитниците са обвинени, че заради тях има опашки за лифта в Банско. "Ние ще вземем адекватни, пер-со-на-лни мерки" срещу природозащитниците, защото "сме най-ощетени финансово от цялата работа", казал мъжът.

На въпрос какви мерки могат да вземат, непознатият е отговорил: "Какви, какви? Каквито даже не очаквате. Това за предупреждение го считайте." Той е добавил, че природозащитниците са "жалки, беззащитни персони, които се крият като хлебарки" зад организацията, в която работят. Обадилият се добавя, че "оня нещастник Тома Белев, знам ви всичките, всичките ви знаем". Единият разговор приключва с "Айде, много ти здраве, моето момче. Ти внимавай какво правиш вече оттук нататък."

В края на миналата седмица бившият лидер на "Зелените" Борислав Сандов сподели във Facebook, че "някой си арх. Леков - директор на фирмата, с която Юлен АД има договор за разширение на ски-зоната Банско", го е заплашвал да спре да се занимава с казуса с разширението.

Пред Actualno.com Андрей Ралев от Сдружение за дива природа Балкани поясни, че непознатото лице всъщност се е представило, но юрист е посъветвал природозащитниците да не упоменават името му преди проверката на компетентните власти да бъде завършена.

"Юлен" отвърна на удара: Прокуратурата не намери доказателства за Банско

Прокуратурата в Благоевград се е отказала да образува досъдебно производство по сигнал на представители на WWF за ски съоръжения в Банс...

В сряда, 25 февруари, се очаква решение на Министерския съвет дали ще има разширение на ски зоната в Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com