Процесът на събаряне на незаконните постройки в Гърмен ще продължи

4065
Процесът на събаряне на незаконните постройки в Гърмен ще продължи
Снимка: БГНЕС

Незаконните постройки в Гърмен няма как да бъдат узаконени и процесът по събарянето им ще продължи. Това заяви за "Фокус" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Според българското законодателство тези постройки не могат да бъдат узаконени, уточни той. Михайлов обясни, че жителите на кв. Кремиковци в Гърмен ще декларират имотното си и финансово състояние, както и дали желаят да бъдат настанени в общински жилища.

Питат ромите в Гърмен за имоти, доходи и помощи

Общинският съвет в Гърмен в присъствието на областния управител Бисер Михайлов прие специална декларация по отношение на жителите на ро...

"Беше направено и предложение от страна на част от общинските съветници да бъде създадено ново населено място, което да се казва село Кремиковци, на което обърнах внимание, че това по никакъв начин няма да реши проблема с незаконните постройки. По своя смисъл и по българското законодателство те, и съм категоричен, подлежат на премахване“, заяви Михайлов.

Областният управител на Благоевград коментира още, че от страна на кмета на Гърмен – Минка Капитанова е внесено предложение за настаняване на ромите в сгради на бивши здравни служби. По думите му сградите предлагат добри условия за живот. Предложението обаче не е било гласувано от общинските съветници, уточни Бисер Михайлов и добави, че предложението ще бъде внесено отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com