Прокуратурата разследва смъртните случаи заради отравяне с алкохол в Якоруда

5362
Прокуратурата разследва смъртните случаи заради отравяне с алкохол в Якоруда

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва четирите смъртни случаи в Якоруда. По предварителни данни, причината за смъртта на четиримата мъже, починали в рамките на 24 часа, е отравяне с алкохол, предаде БГНЕС.

46-годишният Тайпи Метльов от Якоруда, продал алкохол на две компании, бе задържан днес за 24 часа. 

Четирима души загинаха заради алкохол в Якоруда

Още трима души са приети през нощта срещу понеделник със симптоми на отравяне от метилов алкохол в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. От...

От прокуратурата в Благоевград дават подробности и хронология на събитията. В хода на разследването е установено, че на 25 декември 38-годишният Вайдин Мисанков и 30-годишният Салих Н. консумирали алкохол, закупен от местния търговец Тайпи, собственик на цех за дървообработване. Двамата изпили около 1,5 - 2 литра от него. Сутринта на 26 декември рожденикът Вайдин починал, въпреки оказаната медицинска помощ. Погребан е на следващия ден. 

Салих Н. продължил да консумира алкохол по време на коленето на прасе, в което участвали и други 6 души. Стопанинът на прасето се сдобил с пиенето след замяна на заек срещу 4 литра ракия. По сходен начин с първия смъртен случай, на двама от компанията – М.К. и С.Г. им прилошало и по различно време на деня на 27 декември те починали. Другите четирима са в реанимацията на Благоевградската болница. 

Все още пострадалите не са дали показания като свидетели, тъй като поради провежданото лечение не са годни за разпит. Те ще бъдат разпитани на 30 декември в болничното заведение, а на 4 януари догодина - пред съдия. 

Досъдебното производство е възложено на трима разследващи полицаи, под ръководството на ОП - Благоевград. Наблюдаващият прокурор съобщи, че за днес са планирани разпити на роднини на починалите лица, ще се уточнява откъде е бил закупен отровния алкохол, в какви бутилки е бил поставен и други необходими действия по разследването. В дома на сочения за продавач на отровното питие е намерен алкохол, но все още не е изследвана неговата идентичност с консумирания от починалите. Предстои и ексхумация на трупа на Вайдин Мисанков. 

Якоруда и Белица - битка за ромски гласове чрез безполезни програми

Кметовете на общините Якоруда и Белица, които са от ДПС, отказват да кандидатстват по програма за временна заетост, която може да даде ...

Към настоящия момент е задържан Тайпи Метльов по Закона за МВР за 24 часа, за което са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com