Свлачище отново блокира Кресненското дефиле

32976
Свлачище отново блокира Кресненското дефиле
Снимка: БГНЕС

Свлачище блокира Кресненското дефиле при местността "Османска чешма" - в близост до Симитли. Към 9 часа тази сутрин инцидентът отново блокира двете ленти на международния път Е-79. Паднали са около 10 куб. метра скална маса.

Движението не е спряно, но е силно затруднено и се налага служители на КАТ да пропускат движещите се коли на етапи през наводнената отбивка на пътя.

Четирима загинаха при тежка катастрофа в Кресненското дефиле

Четирима души - три жени и един мъж, загинаха при катастрофа в Кресненското дефиле. Други петима  пострадали са транспортирани в М...

На същото място - към 19 часа снощи, отново се свлече скална маса. Пътят бе почистен, но тази сутрин инцидентът се повтори.

Десният скат на пътя - в посока Кресна, е опасен. Скалите са се напукали и е възможно той да се свлече изцяло. На мястото на инцидента пристигна и директорът на ОПУ инж. Христо Атанасовски. Очаква се да пристигне и областният управител, за да се вземе решение какви мерки ще бъдат предприети. На този етап свлачището все още не се почиства от пътно-поддържащата фирма поради опасност от ново свличане, обяснява кореспондентът на БГНЕС.

Тази нощ свлачище от камъни, кал и дървета затвори и пътя от Благоевград за курортната местност "Бодрост" и ски пистата "Картала". Движението към курорта и обратно е невъзможно. Очаква се свалчището да бъде разчистено по-късно днес.

Свлачището в село Плетена, община Сатовча, продължава да се активизира. Това съобщи за Радио „Фокус” кметът на общината Арбен Мименов.

Кресненското дефиле е затворено

Заради паднала скална маса в района на Кресненското дефиле международният път E-79 за Гърция е изцяло затворен. Срутването е станало ме...

Обстановката в селото продължава да бъде тревожна. Проливните дъждове през изминалата нощ са активизирали допълнително свлачищния процес.

''Бяхме взели мерки, спрямо засегнатите от свлачището къщи. Запълнихме цепнатините на стените с бетонов разтвор. Проблемът е, че свлачището не спира. Притеснени са хората много. Информиране е областният управител Бисер Михайлов, както и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Предприемаме необходимите мерки, които са нужни, по най-бързия начин да въздействаме свлачищния процес да спре'' съобщи Мименов.

Домакинства без ток на територията на община Сатовча няма.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com