Създадоха Фейсбук група в подкрепа на Гърмен

9595
Създадоха Фейсбук група в подкрепа на Гърмен
Снимка: БГНЕС

Фейсбук група в подкрепа на Гърмен създадоха местни жители. Тя носи името „Подкрепа за с.Гърмен !! Нека изселим незаконно пребиваващите...!!!“ и вече има над 2 000 членове, предаде Topnovini.bg.

В нея хората публикуват мнения, информация, новини и снимки от случващото се там през последните дни. Обсъждат се нови местни и национални протести, с които жителите на общината желаят събарянето на незаконните сгради в квартал "Кремиковци".

Част от ромите вече се изселват от Гърмен

Част от ромите от квартал „Кремиковци” са напуснали махалата на гърменското село Марчево. Това коментираха част от събралит...

Припомняме, че конфликтът между българи и роми в Гърмен се зароди след масов бой за силна музика в събота вечерта. Последваха няколко протеста и блокада на пътя Марчево - Гърмен, както и на сградата на общинската администрация. За да намалят напрежението в понеделник на място пристигнаха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директорът на Областна дирекция на полицията Христо Разсолков и областният управител Бисер Михайлов.

На специална среща те обсъждаха мерки за запазване на мира в югозападната община. Договорено бе да се поставят камери за видеонаблюдение в Гърмен. Според местните жители, главен виновник за създалата се ситуация е предишният кмет Ахмед Башев. Твърдят, че именно той е докарал десетки ромски семейства в селото и ги е настанил върху чужди имоти.

 

 

Общински съвет Гърмен все още без позиция за размириците

Общински съвет Гърмен проведе редовното си месечно заседание вчера и до момента съветниците не са излезли с конкретна позиция относно р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград